Helgens viltspårskurs med Tyra

Hela fredag kväll, lördag förmiddag och söndag förmiddag har jag spenderat med Tyra och mamma ute i skogen på viltspårskurs. Det var sjukt kallt, regnigt och blåsigt. Men ändå så himla roligt! Det tyckte Tyra också och hon var så himla duktig, så jag funderar faktiskt på att kanske börja tävla i det senare om det fortsätter att gå bra!

Första dagen var vi vid Flatenbadet som ligger i närheten av Älta. Eftersom det var första gången både för oss och för hundarna så fick vi bara börja med att lägga ett kort spår, ca 25 meter. Vi gick också igenom hur man ska göra i början och slutet med klöven och med blodet under tiden man lägger spåret, och hur man snitslar (markerar) med band för att veta vart vi gått.
Andra och tredje dagen fick vi lägga lite längre spår och mer individanpassat. Tyra tillexempel ville gärna gå lite mer på vittringen än att ha nosen i marken. Så då fick vi bloda oftare för att hon skulle få ner nosen mer. Vi la ett spår med U-sväng och sedan la vi också spår och tränade på 45 och 90 graders vinkel, och hon tog dom klockrent! Så himla duktig! Vi kunde också lägga längre och längre spår då hon verkligen gick och tog dom rätt hela tiden, så det var kul att hon var så duktig! Det blir mer spårning för vår del nu i alla fall ;)
/Amanda

Kommentarer
Postat av: Linda Olsson

Tack för din röst! :D

2012-04-23 @ 12:40:52
URL: http://mrslindaolsson.blogg.se/
Postat av: sanna

Hej sötan! :)

Kikar in och önskar dig en bra Lördag!



Kramar.

2012-04-28 @ 10:28:38
URL: http://erikssonsanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0