30/4-12

Man känner att det verkligen börjar bli vår nu! Det är sjukt varmt ute och träden börjar bli gröna. Myyyys. Jag och Josefin var ute på en skön runda i nästan 2 timmar idag med Tyra. Och hon badade som vanligt, gos hunden! Nu ska vi strax upp till stallet och senare kommer älsklings Mikkan hit och då ska vi ner och kolla på brasan.
/Amanda

Härliga dofter

Idag är en fullspäckad dag!
Förs nu ska jag till stan med Linda (tittar på klockan och tänker att vafan gör jag uppe nu) sen ska jag till stallet och direkt efter stallet ska jag till Amanda och "fira" lite Valborg.
Blir trött av att bara tänka på allting.
Var uppe redan tjugo i åtta imorse.
Då åt jag frukost och diskade sedan berget av disk som mamma så snällt lämnat åt mig och min halvt förståndshandikappade bror.
Sedan tog jag tag i problem numero 2.
Kattpissdoften i mitt rum.
Vart kom den ifrån liksom(?).
Dammsög och moppade golvet. Öppnade det stora fönstret, då den som byggt huset inte riktigt tänkte till utan ville att man skulle känna sig som en fånge med endast några få springor till luftintag. Efter vädring och när jag nu klev ut genom dörren, tyckte jag mig kunna känna en frisk doft av skurmedel för en gångs skull.
Men när jag kommer tillbaks lär väl Kattpissdoften också vara tillbaka.
/Mikkan

Hos världens bästa

Är som sagt i Nyköping hos Josefin just nu. Vi har precis käkat ute och nu ska vi mysa framför en film. Senare hoppas jag på att vi ska fiska haha! ;)
/Amanda

Vårmys

Är på landet och chillerillar.
Vi har bl.a. Vårstädat, spelat badminton och tagit fram utemöblerna!
Nu känns det som vår.
En fika hann vi också med innan det blev för kallt.
Senare ska jag moppa runt lite.
Pussen!
/Mikkan

Sunshine

Jag och mina fina vänner gick ner till liljeholmskajen på lunchrasten. Så jävla nice med sol! Helgen kommer att spenderas i Nyköping med världens finaste Josefin, så förvänta er ingen bra uppdatering! Den får Mikkan stå för i helgen ;)
/Amanda

Klänningstips!

Jag ska på bröllop i sommar och letar febrilt efter en klänning.
Uppskattar därför alla sorters tips!
Lång eller kort har jag inte beslutat mig för än men jag tror det lutar mot kort för det verkar lite smidigare om man ska gå runt i gräs osv.
Kom ihåg att denna klänning varken kan vara för billig eller för dyr.
Bara den är perfekt så!
Tacktacktack vore väldigt snällt om ni gav mig tips!
/Mikkan

New!

Här kommer det lite bilder på en del av det jag shoppade igår! Det blev som sagt ett par röda jeans leggings från veromoda, ett svart och ett grönt linne från Gina tricot, ett par svarta solglasögon, ett gult och ett vitt linne från h&m och strumpor och trosor, men det var inte så speciellt kanske ;)
Känns skönt att ha lite nytt att sätta på sig nu i vår!
/Amanda

Shopping i Liljeholmen

Vi slutade tidigt idag, så efter skolan drog jag och Mikkan till Liljeholmen, för jag behöver verkligen nya kläder! Kan säga att jag känner mig pank nu. Har köpt ett par byxor, 4 linnen tror jag, trosor, strumpor och vi är ännu inte klara! Lär väl bli något mer också innan jag kommer här ifrån. Bilder kommer nog upp senare ikväll :)
/Amanda

Middag

Idag blev det hamburgare till middag! Fast självklart med qournburgare ;) Hade också på tomat, gurka, sallad, lök, ägg och ost. Hade ingen ost hemma från början så jag var tvungen att gå och köpa ny. Och jag köpte en jävla ost för 92 kronor! Haha stört dyrt med ost ju. Om en stund blir det lite plugg och senare träning om jag hinner med det!
/Amanda

Kola

Igår på ridningen stod cavaletti på schemat!
Det är, för er som inte är så insatta, ridning över bommar.
Bommarna kan ligga på marken eller vara byggda som små hinder.
Jag fick rida kola.
En häst jag inte ridit på väldigt länge och som jag inte kom ihåg hur han var att rida.
Han var väldigt stor i stegen så man fick jobba med att få in bakbenen under magen genom att göra många halvhalter osv.
Galoppen var väldigt studsig men ändå mjuk så det var väldigt svårt att sitta ned. Jag skrattade mes hela tiden för det kändes så kul och jag antar att det såg väldigt roligt ut.
I cavalettin så var det otroligt jobbigt för man står upp hela tiden så benmusklerna fick verkligen jobba. Även om man som hästtjej inte har dåliga benmuskler från början.
Kola valde att hoppa över de otroligt låga hindren trots att man lätt kunde gå över och trots att alla de andra hästarna gick över.
Men han var söt.
Det här var liksom som en träning inför nästa gång då vi ska hoppa.
Jag hoppas att det går bra då för jag är verkligen inte bra på det och tycker att det är ganska läskigt!
/Mikkan

Bilder från dagen

Vi har lite repetition i hanteringen i skolan och idag fick vi göra fågelspindel. Men passade också på att ta lite bilder på dom andra snyggingarna också!
/Amanda

 

 

 

Måndag

Efter skolan gjorde jag äntligen klart mitt personliga brev och sökte lite jobb, som skulle gjorts för några månader sen..
Sedan spenderade jag resten av tiden med världens finaste tjej. Hon får mig så himla glad.
/Amanda

Helgens viltspårskurs med Tyra

Hela fredag kväll, lördag förmiddag och söndag förmiddag har jag spenderat med Tyra och mamma ute i skogen på viltspårskurs. Det var sjukt kallt, regnigt och blåsigt. Men ändå så himla roligt! Det tyckte Tyra också och hon var så himla duktig, så jag funderar faktiskt på att kanske börja tävla i det senare om det fortsätter att gå bra!

Första dagen var vi vid Flatenbadet som ligger i närheten av Älta. Eftersom det var första gången både för oss och för hundarna så fick vi bara börja med att lägga ett kort spår, ca 25 meter. Vi gick också igenom hur man ska göra i början och slutet med klöven och med blodet under tiden man lägger spåret, och hur man snitslar (markerar) med band för att veta vart vi gått.
Andra och tredje dagen fick vi lägga lite längre spår och mer individanpassat. Tyra tillexempel ville gärna gå lite mer på vittringen än att ha nosen i marken. Så då fick vi bloda oftare för att hon skulle få ner nosen mer. Vi la ett spår med U-sväng och sedan la vi också spår och tränade på 45 och 90 graders vinkel, och hon tog dom klockrent! Så himla duktig! Vi kunde också lägga längre och längre spår då hon verkligen gick och tog dom rätt hela tiden, så det var kul att hon var så duktig! Det blir mer spårning för vår del nu i alla fall ;)
/Amanda

Jessan!!!

Sämsta bloggarna ever, eller?
Igår träffade jag vovven jag ska vara hundvakt åt i typ juni.
Vi ville så gärna träffa henne och jag längtar verkligen till vi ska passa henne.
Hon var så sööööt.
Senare åkte jag till jessie. Så myyys och här ligger jag nu i våran megasäng!
Sociala med varann as hell.
/Mikkan

Mina fina vänner får mig alltid att vara på topp

/Amanda

Pilatesboll!

Vi har nu införskaffat en pilatesboll!
Eller mamma vann den men sak samma..
Hittade massa roliga övningar man kan köra med på nätet.
Vi har även en kettleball eller vad det heter och gummiband oh på den där sidan fanns det massa övningar med sånt. Så nu finns inga ursäkter.. Det är bara å kötta!
Nu ska bukfettet, som de skriver om, bort! Hehehe.
/Mikkan

 

Fågelhund?

Kom nyss in från en dryg timmes promenad med Tyra och Flisan. Vi gick över ängarna och skogen så vi kunde köra lite personsök, och hon var jätte duktig! Sprang på som en racerbil haha. Sedan när vi nästan var på väg tillbaka så sticker hon efter 2 änder? Whaaat?!?! Och hon stannade aldrig! Hon bara fortsatte att springa efter dom i världens fart flera hindra meter efter ängen. Sedan när hon kom tillbaka så skämdes hon som bara den, så då fick hon ordentligt med skäll också. Hoppas hon lärde sig nått.
Nu ser jag fram emot vilspårskursen vi ska gå imorgon och hela helgen! Kommer bli grymt för då kommer vi också få lära oss hur vi ska stoppa henne innan hon sticker.
/Amanda

Coolt

Sov hos pappa igår. Det var mysigt då vi aldrig ses. Först åkte vi till stallet och mockade samt tog in hästarna!
Fick gå upp 6 idag när jag började 9 bara men det är inga problem för mig. Hade nationella i svenska idag, muntligt. Det gick åt fanders så det var ju fint.
På väg till läkaren nu och sen blir det tandläkaren så det är ingen idé att åka tillbaks till skolan nånting. Det passar bra idag för jag är otroligt trött.
Sen tror jag att jag ska få agera barnvakt.
Hejs
/Mikkan

Mina goda gärningar

Jag måste bara berätta om min fina omtanke och goda gärning jag gjorde för ett par veckor sedan.
Jag fick en cigg av en kompis, men då jag inte röker visste jag inte vart jag skulle göra av den. Det kändes onödigt att slänga den och han hade redan gått därifrån.
Då kommer det förbi en gammal tiggare med guldtänder och sträcker fram sin fula papperskopp med diverse skräp/småmynt i. Snäll som jag är räcker jag honom cigaretten som han såklart blev jätteglad för.
Och efteråt kändes det så himla bra Inte för att jag hade förkortat hans liv med en minut eller vad det nu är. Nej för att jag hade gjort honom glad.
Så jag tänkte att jag skulle bli lite snällare mot omvärlden och kanske göra fler goda gärningar. Jag är ingen kall människa men det känns lite sådär äckelvarmt i hjärtat när man vet att man gjort något bra.
Jag tänkte att om jag skriver om mina fina gärningar här på bloggen så kanske jag blir peppad att göra fler.
Dagens goda gärning var faktiskt just för någon minut sedan.
Jag klev på bussen och gick och skulle sätta mig vid ett säte då jag ser något blått. Det var ett sådant där busskort som vi flesta ungdomar har.
Snäll som jag är gick jag fram till busschauffören och lämnade det, det fungerade också. Istället kunde jag ju tagit det själv eller bara låtit det vara men nu är det ju så att jag har ett välfungerande kort och även om jag inte skulle ha det så känns det bättre om det hamnar i fickan hos stackaren som tappat det. För det satt liksom mellan sätena så jag förmodar att det bara har glidit ur fickan sådär som det likväl skulle kunna göra på mig med.
Slut på detta nödvändiga inlägg. Jag skulle kunna skriva hur långt som helst men jag ska inte ta upp er tid mer.
Tack å hej!
/Mikkan

Dagens träning!

Imorse blev det ett hårt pass på eriksdal med klassen! Egentligen skulle vi köra spinning men det blev switch istället. Nästan som cirkelgym. Det var ett skönt pass tycker jag och hela kroppen fick jobba. Nu sitter vi i solen och chillar!
/Amanda & Mikkan

Måndagens

Har ju inte skrivit om måndagens ridpass så jag tänkte göra det nu.
Jag fick såklart rida min älskling Barberini. Känner att det känns helt bra nu, har fått en fin kontakt.
Så jag gjorde i ordning plutten, gosade lite och sen gick vi ned.
Han var lite seg i starten men bara man driver på med skänklarna så lyssnar han jättefint.
Han behöver lite hjälp med att komma igång. Han var jättebra hela passet och jag kände att min handställning var bra och hållningen var ganska bra. Det kändes toppen. Och övningen gick också bra, vi hade öppna och det enda svåra där är att få honom att gå fram.alltså han går ju fram men man måste vara på honom lite. Och sen att inte falla ut mot väggen. Aa det är jättesvårt att förklara haha men så var det iaf.
Plutten fyllde år så efteråt gav jag honom massa morötter som hans uppfödare hade varit där med dagen innan.
Älskade häst!
/Mikkan

Djurgymnasiet

Tråkig lektion...
/Amanda

Handledarkurs

Sitter just nu ute och väntar på mamma. Vi ska gå handledarkursen så jag kan gå ut och köra bil sen! Kommer bli grymt nice. Fast inte så nice att sitta där i drygt 3 timmar..
/Amanda

Skansen

Tänkte skriva lite om min helg eftersom jag varit lite puckolucko och inte bloggat.
I lördags hämtade vi våra pass och de var förvånansvärt bra. Dock skrattade jag åt min brors pass då han ser ut som en fånge på en anstalt.
Hehe. Tyckte jag var lite kul.
Själv såg man ut som putmajan wb modellen.
Men det var för att jag höll på att skratta så fort hon sa "nu tar jag fotot". Så jag tror inte att jag är någon modell.. Faktiskt inte.
Sen åkte jag iväg till mitt underbara (?) jobb och arbetade några timmar.
Det var otroligt lärorikt att diska tallrikar. Eller?
Efter jobbet (runt åtta på kvällen) åkte jag och chillade med mina kära kusse.
Vi gjorde glass. Ja vi GJORDE den.
Den blev ganska god. Så tittade vi på tv, myste framför kvällen är din, spelade lite av varje och hade allmänt mys helt enkelt.
Igår var jag på Skansen (vi moppade oss dit) och checkade in Björn"ungarna". De var stora så de va en besvikelse. Tittade lite på fina vargarna och var även inne på nya lillskansen och tyckte synd om djuren.
Ja det var en trevlig dag, åt årets första mjukglass också!
/Mikkan

Stalldag

Har ju varit i stallet hela dagen. Sjukt kallt men också jävligt kul! Jag och Natta var en lång stund på fårdala där jag fotade Fanny som tävlade. Kan ju inte säga att jag är nått fotoproffs direkt ;) Direkt efter det gick jag ut med Tyra och vi satte oss och kollade på fåren lite. Sedan blev det till mitt stall och ta in hästarna och mocka och sånt. Hoppas verkligen Amadeus blir frisk snart så det går att rida!
Ni får lite bilder från dagen så länge.
/Amanda

Förlåt!

Sorry för dålig uppdatering! Men har haft full upp och helt enkelt inte hunnit. Hinner egentligen inte nu heller för jag ska iväg till stallet med Natta och kolla tävling! Fanny i min klass ska tävla så det blir kul :) Så länge får ni en bild på vad som blev min lunch idag!
/Amanda

Dagens träning

Släpade mig till gymmet tillsammans med mamma tillslut. Och tur var väl det för väl där fick jag världens sug! Körde först uppvärmning på bandet i 10 minuter. Sedan blev det ett tungt pass för armarna som inte fått jobba på riktigt länge. Så nu längtar jag efter träningsvärken imorgon ;) Ryggen, låren och magen fick också jobba en del. Sjukt skönt att ha kört igenom hela kroppen.
Det blev en skön stretching på slutet också där jag testade om jag hade kvar min gamla gymnastikkropp, och lite hade jag väl kvar! Nu är mitt mål att gå ner helt och hållet!
Hoppas ni får en skön fredagkväll allihopa! För det ska jag ha i soffan ;)
/Amanda

Svar på tal

Svar till Linda om x-factor.

Det sänds på tv i höst.
Jag tycker att alla ska se det för det är ett bra underhållningsprogram!
/Mikkan

Kladdkaka

Har spenderat dagen hemma med Michan. Var jättemysigt att träffas och prata, vi har känt varandra sen vi var ett och ändå träffas vi typ aldrig.
Det kan gå över ett år mellan gångerna och ändå känns det så tajt när vi ses.
Men nu får det verkligen inte gå så lång tid igen!
Jag är så dålig på sånt där med att hålla kontakten. Usch, får bli bättre på det.
Vi bakade en god kladdkaka som vi mumsade i oss av.
Senare ska jag förmodligen bege mig av mot min moster där jag ska tillbringa helgen. Med ett avbrott för jobb imorgon!
Trevlig helg på er!
/Mikkan

Lång dag!

Kom nyss hem och slängde mig precis i soffan. Gick upp 8 idag för att åka till våra kompisar och gå ut med hundarna. Vi gick i drygt 2 timmar, och hundarna sprang som dårar! Tyra simmade dessutom och jagade fåglar 2 gånger. Långt ut var det också! Knäppa hund. Sedan fick jag en skön behandling av Annika och jag åt även lunch där. Nu blir det soffan som gäller och förhoppningsvis gymmet lite senare.
/Amanda

 

Djurakuten

Så jäkla skönt att jag fått sova ut idag.
Gick och la mig nästan direkt när jag kom hem igårkväll, jag var jättetrött efter att ha varit uppe sent och gått upp tidigt flera dagar i rad.
Men nu är jag utvilad. Ändå sov jag inte såå länge, men vem vill sova bort hela dagen?
Har precis ätit en god frukost och sitter och tittar på "djurakuten" på animal planet.
Spännande spännande.
/Mikkan

Svar på kommentar

Jag fick en kommentar om vad jag menade med att "jag ångrade mitt beslut" angående aborten, om jag skulle vilja fött barnet och hur jag trodde att mitt liv i så fall skulle sett ut nu.

Och det jag menar med att jag ångrar mitt beslut är precis vad ni tror. Ja, jag ville ha fött det. Jag ville bli mamma och fortsätta bära på mitt barn, mitt ansvar.
Jag tror att mitt liv hade blivit komplicerat såklart. Men jag vet inte exakt hur och på vilken nivå. Kanske hade jag fått flyttat till en egen lägenhet, eller så hade jag fått bo hos min pappa. Skolan skulle jag såklart inte gått i, utan jag hade fått ta ett uppehållsår och sedan börja om med dom som är ett år yngre än mig. Allt hade självklart blivit enormt jobbigt, speciellt ekonomiskt. Men det man verkligen vill, det klarar man. Så jag tror att jag absolut hade klarat det bra. Jag tror också att jag hade kunnat fortsätta med sånt som jag tycker är kul, tillexempel att rida. Sånt går att lösa. Så här i efterhand har jag kommit på alla lösningar, och det gör ont i mig att jag inte kunde göra det då.
/Amanda

X-Factor

Igårkväll var jag på x-factor med lindisen. Det var jättetrevligt och mysigt. Danny var där och uppträdde på slutet.
David hellenius som är programledare är ju så himla rolig!! Jag är på väg dit nu igen och jag hoppas att det blir lika kul om ändå inte mer kul än igår.
/Mikkan

Min berättelse om ett liv som varit mitt. Del 3.

Om ni inte läst dom två första delarna finns dom att läsa HÄR och HÄR.
När jag hade bestämt mig mig för att göra en abort, alltså när jag valt att inte leva tilsammans med mitt barn längre. Då var det som om alla mina krafter bara sögs ur mig. Jag orkade inte ens tänka på mitt val, och om det verkligen var såhär jag ville ha det, för resten av mitt liv.
Men något jag visste att jag ville, var att pappan skulle skulle vara med mig, genom hela aborten. För att stötta, och för att förstå vad det var jag gick igenom, både fysiskt och psykiskt. För det var jävligt tungt. Även om jag i stunden stötte bort alla känslor, för att orka ta mig igenom allt.
På onsdagen åkte jag till mottagningen, för att få ett piller som skulle göra att graviditeten avbröts. Det tog emot så jävla mycket att ta det. Jag satt med det där äckliga lilla pillret mellan fingrarna en lång stund och bara stirrade ut genom fönstret. Funderade över vilka konsekvenser det skulle få att jag snart skulle göra det värsta i mitt liv. Men jag insåg ju tyvärr inte då vilka konsekvnerna skulle bli.
Så jag svalde.
Sekunderna efter kom ångern. Det enda jag ville var att springa till närmsta toalett och bara spy, spy upp pillret som förtörde två liv.
Istället blev jag nästan apatisk. Sa knappt någonting och rörde mig knappt. När vi kom hem stängde jag in mig på mitt rum och stirrade rakt in i väggen, i flera timmar. Jag hade förstört mitt liv nu. Jag hade förstört för mig själv så sjukt jävla mycket, så jag tänkte att jag kan väl lika gärna dö nu. Man ska ju ändå dö förr eller senare. Så varför inte nu? Bara få allt överstökat, slippa plåga mig igenom resten av livet, med ångesten över att jag mördat någon, tagit livet ifrån någon. Fyfan.
Natten mellan torsdagen och fredag var den värsta natten i mitt liv. Det var då jag började blöda och smärtan kom allt mer. Jag vaknade flera gånger, och tillslut var jag tvungen att gå upp och kolla så inget var fel. Så ingenting börjat komma i förväg eller så.
Jag mådde så illa att jag trodde jag skulle spy när jag såg vad som hänt. Jag skrek och grät helt hysteriskt, och spydde gjorde jag också.

Jag ville så gärna bara stoppa tillbaka mitt barn, in i magen igen och börja om på nytt. Det var verkligen inte så här jag ville att det skulle sluta, eller det här jag skulle få se. Ett outväcklat foster.
Fredag morgon kom, jag skulle slutföra min abort. Det var strålande sol men sjukt kallt ute. Efter en del tjat och nästan tvång hade pappan gå med på att ta ledigt några timmar från skolan för att följa med mig. På honom verkade som om ingenting hade hänt. Ingenting. I och för sig gjorde det att jag inte tänkte speciellt mycket på vad som skulle hända. Men ändå. För honom var allt som vanligt. Han förstod inte ens en bråkdel av en sekund vad det var jag gick igenom.
Uppe på mottagningen blev vi välkomnade med frukost och sedan blev vi tilldelade ett rum. Jag fick resten av mina piller jag skulle ta och sedan var det bara att vänta på att smärtan skulle börja. Och det gjorde den kan jag säga. Det var ingen vanlig smärta heller. Det gjorde så sjukt ont att jag vissa stunder trodde jag skulle dö. Det var verkligen som värkar man har när man föder barn. Smärtan kom och gick liksom. Och var femte minut iprincip fick jag springa in på toaletten. Allt fullkomligt forsade ut. Usch.
Efteråt LOVADE han mig att vi skulle träffas ofta nu, varje dag efter skolan och på helgerna, han skulle hjälpa mig igenom det här som han sagt från början. Vi skulle gå på bio och ta det lugnt tilsammans. Prata och känna efter.
Hände någonting av det här? NEJ,NEJ,NEJ.

Jag blev ensam. Den enda jag hade där för att stötta mig var musiken. Alla texter som verkligen betydde någonting, dom blev som verkliga. Folk började tycka att jag var konstig och dum som bara var ledsen hela tiden. Dom började döma. Dom lämnade och svek. Fanns aldrig där att fårga hur jag mådde och om jag kanske behövde stöd. Ingening fanns.
Jag blev hela tiden påminnd. Så fort jag såg ett barn, en vagn, någon som nämnde något som hade med barn att göra, reklam. Överallt blev jag påminnd, hela tiden. Och det tog, det drog mig ner på botten och ville att jag skulle stanna där föralltid.
Så det har tagit tid, att försöka ta sig från botten till toppen. Men jag är på god väg, och jag tänker inte vända ner igen. Det ÄR och kommer FÖRALLTID ATT VARA det största misstag jag gjort i hela mit liv. Men jag kom till en vändpunkt i livet där jag kände att jag vill leva och vara glad. Så jag försöker nu. Varje dag försöker jag att vara glad och ha en positiv inställning. Det är inte lätt, speciellt inte när andra i min omgivning har dåliga dagar, för det är så lätt att sjunka ner tillsammans. Men jag tänker aldrig ge mig. Jag ska upp på toppen.

Och ja, jag tänker på det varje dag, hela tiden. Men det har gett mig en annan inställning på livet.
Livet är sjukt orättvist, och elakt. Ont. Men jag älskar det.

/Amanda

It's so awesome, not to be like you.

Ligger i sängen nu och har gjort det större delen av kvällen. Funderar på att göra del 3 av min historia, eller kolla tv ett tag och prata med några kompisar.
Humöret är inte på topp just nu, men det kommer nog!
Ibland är det tillåtet att tänka och låta tankarna sväva iväg..
/Amanda

She is my one and only.

/Amanda

Stallet

Kom precis hem från stallet och nu har vi beställt hem lunch från pizzan eftersom någon jävel har stängt av strömmen. Pasta blir det gör min del.

Idag borstade jag Amadeus länge innan vi gick ut på volten och longerade lite. Idag var han lite piggare och bockade lite i traven, och sen fick han nått spel när han började galoppera också, men annars gick det jätte bra! Longerade inte så länge, utan jag gick runt med honom på volten en stund också, och stannade och bytte riktningt osv för att han skulle följa mig. Sedan fixade jag åt både honom och Mirran, och mockade ur hagen, så nu är dom nöjda och glada dom små pållisarna!
/Amanda

Ponnyakuten

Tröstar mig i ur och skur!
Kollar på svt play.
Sen blire desperate housewives. Det är en hemmakväll ikväll..
/Mikkan

Godmorgon Tisdag

Får se om jag ska upp till stallet någonting idag. Annars blir det en långpromenad med Tyra, eller det skulle det ju i och för sig bli ändå, haha. Så länge får ni en bild på Amadeus rumpa!
/Amanda

Bonde söker fru

Tittar på bonde söker fru.
Känner att jag skulle behöva agera stylist där..
Nej men ena bonden har sånt långt skägg och det gör att han ser så risig ut.
Samtidigt låter han så trevlig så jag känner att detta är för hans eget bästa.
Ta och raka bort tomteskägget hörru!
Imorgon ska jag upp klockan 6 för att gå till skolan. Känns urbra -.-zzZ
Är man ambitiös så är man!
Nu kör vi..
/Mikkan


Nästan 2 timmar

Kom precis in från en promenad med Tyra och alla hundkompisar. Vi gick i nästan 2 timmar! Så himla skönt att hon har fått springa av sig ordentligt nu. Jag tror att hon ska börja löpa snart, så då kräver hon ju ännu mer motion och stimulans under den tiden.
Idag ska jag bara vara hemma, och om jag orkar ska jag ut och springa eller till gymmet. Annars får promenaderna idag räcka.

Ni får en fin bild på söta lilla Mimmi!

/Amanda

Guldkväll

Tittar på Bingolotto med mormor.
Det är nostalgi för mig då vi brukade spela det när jag var liten. Hehehe.
Hoppas vi vinner något!!
Vill också tillägga att det var jag (Mikaela) som skrev inlägget om natural horsemanship.
Kan ju vara bra att veta om Amanda har en helt annan åsikt om det.
Så nu vet ni det.
Nu ska jag fortsätta titta!
/Mikkan

Today!

Den här dagen har endast spenderats i soffan. Förutom några timmar då jag, mamma och hennes kompis gick ut med hundarna. Dom leker så olika Tyra och Buddy, men det är bra för då lär sig Tyra att säga ifrån. Fick några fina kort på dom små grisarna!
Om en stund kommer mamma hem och sen ska jag förhoppningsvis träffa en efterlänktad kompis.
/Amanda

Natural Horsemanship

Var tvungen att sno denna video som Fanny länkat på sin blogg.
Otroligt fin video som alla bör se.
Man blir så berörd.
Tycker att man bör rida på detta sätt så mycket som möjligt för att bygga upp ett förtroende hos hästen.
Och för att stärka relationen mellan häst och ryttare.
Jag tror dock inte att det är möjligt att undkomma träns och andra läskigheter hela tiden.
För om man vill tävla t.ex. Men varför inte undvika det så myket som möjligt?

Påskens glada väder

Har njutit av det otroligt härliga vädret genom att varit ute och promenerat.
Jag och mamma snörde på oss gympadojjorna och gick till mormor.
Väl där provade jag att starta moppen, vilket såklart inte fungerade.
Så vi åkte till biltema för att kolla med dem och de kollade batteriet, något fel var det. Så vi köpte ett nytt!
Har inte hunnit prova det än men jag hoppas verkligen att moppen funkar nu.
Köpte även ett "försvarsspray" som tillfälligt förblindar och färgar angriparen.
Det är något som kommer få ligga i min väska hela tiden. Då kan jag känna mig lite lugnare på kvällarna.
Imorgon ska jag jobba men tills dess softar jag på.
/Mikkan

Blir så glad av era fina kommentarer

Tack för alla era otroligt fina kommentarer angående inlägget under! Jag blir verkligen jätte glad, och känner att jag kämpar lite extra för att må ännu bättre. Tack tack tack för att ni får mig att känna det där lilla extra!

Och Hanna hade skrivit en kommentar också, och jag undrar bara om det är någon Hanna jag känner eller inte? Vore kul att veta :)
Min styrka, mitt ljus mitt allt.

/Amanda

Min berättelse om ett liv som varit mitt. Del 2.

Om ni inte läst del 1 kan ni göra det HÄR.

När jag gick av bussen för att träffa honom visste jag nästan inte längre om jag ville. Tankarna bara snurrade i mitt huvud och det var som att det var någon annan som bar upp. Min egna kropp orkade och ville inte egentligen.
När jag gick över bron såg jag honom stå där på andra sidan, och jag hade inte en jävla aning om vad jag skulle säga när jag kom fram.
Jag kommer inte ihåg så mycket från det samtalet. Men det jag kommer ihåg var att han sa "om du behåller det kommer jag aldrig någonsin prata med dig igen, jag kommer aldrig se på dig och vi har aldrig känt varandra". Det han däremot sa var, att om jag tog bort barnet så skulle det föralltid vara vi. Han skulle hjälpa mig igenom det och vi skulle träffas så ofta som möjligt och han skulle stötta mig igenom det till 100%.
Dumt nog trodde jag honom.
När jag kom hem kom nästan det svåraste av allt. Att behöva berätta för mamma. Men som tur är löste det sig. Hon visste allt bara genom att slänga en liten blick på mig.
Hela den här tiden var allt så overkligt och luddigt att jag inte kommer ihåg så mycket från det. Men jag kommer i alla fall ihåg att det var samma här. Hon stöttade mig i mitt val OM JAG VILLE TA BORT DET. Ville jag behålla det så fick jag lösa allt själv. Jag fick inte bo kvar hemma (pga att hon behövde jobba och inte kunde sova med ett skrikande barn), jag hade ingen inkomst och det tänkte hon absolut inte hjälpa till med, hon trodde att jag inte kunde sköta ett eget hem så hon satte mig på prov genom att jag fick ta hand om hela hemmet själv tills jag bestämt mig för vad jag skule göra. Dessutom tog hon alltid upp saker jag skulle gå misste om.
Och fine, jag vet att jag skulle gå misste om mycket. Men allt det som verkligen betydde något för mig har jag i dagsläget ändå gått misste om. Så det hade inte gjort så stor skillnad.
Det kommande veckorna gick jag runt och var ständigt trött, jag åt som häst och mitt humör var verkligen en bergochdalbana. Alla hormoner i kroppen gjorde mig tokig. Dessutom spelade jag innebandy under den här tiden. Det var det absolut roligaste jag visste! Men jag kunde inte köra till 100% då jag hade fått så ont i ryggen, av alla hormoner.
Vi åkte dessutom på cup, som jag spelade hela tiden med min lilla fridfulla bebis i magen. Men det gick bra, jag kände mig ändå på något sätt stark. Fast än pappan också var där och spelade samma cup. Och fast än han inte brydde sig om mig när vi såg i korridorerna eller på planen, så kände jag mig aldrig ensam.
Några dagar senare åkte jag och mamma till en mottagning för ungagravida. Barnmorskan jag hade var väldigt snäll och omtänksam. På något sätt kändes det som att hon fanns där bara för min skull.
Jag trodde vi skulle prata om vad jag hade för alternativ och hur man skulle kunna lösa det om jag ville behålla barnet. Men nej. Dom framställde det mesta som att jag redan hade valt att inte behålla det. Dom kom aldrig upp med något stöd eller några lösningar på hur man skulle kunna göra om jag ville ha kvar det.

Detta gjorde att tankarna började snurra ännu mer och jag började känna mig osäker i vad jag egentligen ville. För jag visste att jag vill ha kvar det. Det var och ÄR något som jag älskar. En del av mig som aldrig någonsin kommer att försvinna. En del av mig jag ville se växa upp, en del av mig jag ville se ha livsgläde och dela livsglädje med.

Vad jag ville göra visste jag inte. Varje kväll grät jag mig till sömns, då jag inte hade NÅGON vid min sida som kunde stötta mig i vilket val jag än gjorde. Mina kompisar tyckte såklart att det var hemsk, men någon som inte varit med om det själv kan omöjligt sätta sig in i situationen.
Att vilja behålla sitt eget barn, men slitas mellan tankarna att ta bort det på grund av att andra vill det. Och utan dom har jag ingen möjlighet att behålla det jag älskar mest.

Det började bli ganska brottom nu också, för om jag skulle göra en abort ville jag absolut inte göra en kirurgisk abort. Jag mår till och med illa nu när jag skriver, av tanken att SKRAPA, mosa, slita sönder, mitt eget barn.
Utan jag ville göra en medicinsk, där man får ett piller, så moderkakan och fostret bara stöts bort.
Så jag tog tillslut mitt beslut. ABORT.
En sista del kommer nog inom kort. Om hur jag lyckades ta mig igenom allt helt ensam, och om hur jag känner idag.
/Amanda

Bildbomb på mig och Amadeus!

/Amanda

Film när jag longerar Amadeus

Hanna hade skrivit en kommentar om jag kunde lägga upp bilder och en film på mig och Amadeus. Så här kommer en liten film från när jag longerade honom idag. Kan lägga upp fler bilder senare ikväll också! Om du har en blogg Hanna, så länka den gärna så kollar jag in där!
Ni kan också gå in på lindgrenida.blogg.se för att läsa mer och se mer om honom. det är nämligen hennes häst! :)
/Amanda

Påskafton

Vaknade vid 8 för att gå och dela ut reklam. Deras puckade system gjorde så att det tog 4 timmar! Men som tur är får jag ersättning för det!
Efter det åkte vi upp till stallet. Eftersom Amadeus inte är riktigt bra än så longerade jag honom bara idag i skritt och trav. Trodde han skulle va sjukt pigg och bocka och hålla på. Men han var så lugn att jag till och med fick smacka igång honom! Haha han är verkligen en humör häst. Mamma filmade och tog lite kort, så jag tänkte lägga ut nån film sen kanske.

Nu sitter vi på trappan i solen och bara myser! Är helt jäkla slut. Men min Marabou piggar upp mig lite i alla fall ;)
/Amanda

Hästkel

Tidigare inlägg skulle ha publicerats igår vid typ 18 så ni inte blir förvirrade nu.
Nu har vi varit i stallet och mockat, fyllt på vatten och kelat lite.
Romeo hade ett otroligt fint täcke tycker jag, ni ser bild på honom nedan. Han är en stor mini shettis ;).
Jag är otroligt kissnödig just nu om ni ville veta och är på väg hem till Lotta, pappas tjej.
Hejs
/Mikkan

Påskfirande

Idag har det firats påsk på landet med mammas släkt.
Myspys var det med alla mysiga släktingar.
Men nu är jag på väg till nästa ställe, till min kusse och farbror.
Och imorgon ska jag till ett tredje ställe, då ska jag till Strängnäs med pappa och brorsan.
Människan mittemot mig på pendeln sitter och pratar med sig själv.
Måste vara trevligt.
/Mikkan

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3297488/images/2012/pic_197213903.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3297488/images/2012/pic_197213903.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3297488/images/2012/pic_197213903.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3297488/images/2012/pic_197213903.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3297488/images/2012/pic_197214704.jpg" class="image">

Love is a feeling you have to earn, to reach the top.

/Amanda

Dagens träning

Idag blev det ett ganska långt och skönt pass. Körde först drygt 10 minuters uppvärmning på bandet. Sedan fick det bli ett ganska tungt benpass. Både utsida, insida, framsida och rumpan fick jobba hårt. Sedan satte jag lite press på magen också. Efter det körde jag HIIT på bandet. Det innebär alltså att man kör 30 sek i nästan max fart, och sedan 30 sek jogging. Så håller man på sådär i mellan 15-20 minuter. Och man ska inte orka längre än så, då har man kört för dåligt ;) Sedan blev det en skön och välbehövlig nedjoggning och en lång stretching!
/Amanda

Godmorgon sunshines

Första dagen på lovet nu då. Så jäkla skönt! Jag ligger just nu i min säng och bara njuter över att jag faktiskt kan ligga här hur länge jag vill. Tyra måste dock ut snart, men ändå! Haha.
Idag blir det träning och/eller en långpromenad med hundkompisarna, i regnet.. Och sedan blir det nog gymmet för min del. Känns inte sådär skit kul att springa ute i det här vädret. Tänkte körs igenom hela kroppen också, det behövs!
/Amanda

Faceplant x1000

När vi kom hem efter skolan så bestämde jag och Mikkan att vi bara gick en vanlig promenad med Tyra istället för en PW. Vi gick i skogen först och sedan ut på ängarna. Tränade lite olika sökövningar och inkallning. Så bra att vara två när man gör inkallning!
Och Mikkan gjorde ju nått alldeles speciellt idag! Hon sprang med höga knän och plötsligt när hon hoppade fram där det var massa löv, så FACEPLANTAR HON. Hahahaha i leran!! Så ligger hon där och rullar runt medans vi garvar ihjäl oss. Haha synd att jag inte filmade..
/Amanda

Äntligen lov

Hinner inte uppdatera speciellt mycket just nu då vi ska iväg på middag snart. Men lite senare kommer det om promenaden med Mikkan och Tyra!
Glad påsk på er i alla fall!
/Amanda

Tröööött

Jesus christ superstar igår var bra :).
Den var inte vad jag hade förväntat mig utan mer modern och sådär och det var väl kanske därför jag inte riktigt vet vad jag tyckte om den.
Musiken är ju jättebra, verkligen, så alla borde se den här. Men jag tror att det kanske inte är så lätt att förstå handlingen om man inte sett filmen, eller läst Bibeln. Nu hade vi ju gjort musikal utav den här så jag förstod ju men annars hade det nog varit jättejobbigt att hänga med i handlingen.
Och de sjunger alltihop. Det gjorde inte vi, men det är ju häftigt att inte säga ett enda ord.
Jag skulle inte ens kunna ge den ett betyg från 1-5.
För jag vet inte.
Jag vet att den var bra, jag tycker om både Ola Salo och Morgan Alling som var med. Men våran var bättre! ;)
Hade en otroligt rolig kväll med några från vårt musikalgäng. Det var en 25 minuters paus mitt i så vi fick tid för skratt och tokerier.
/Mikkan

Min berättelse om ett liv som varit mitt.

Om ungefär en vecka, så var det exakt ett år sedan jag och mamma satt i bilen på väg hem från morfar och mormor. Solen lös och det var sjukt varmt i bilen. På morgonen när jag hade gått upp kände jag mig nästan lite sjuk. Illamående och lite ont i halsen. Men jag tänkte inte mer på det utan jag försökte få i mig min frukost fast jag inte mådde bra.
Efter några timmar i bilen mådde jag så illa att jag trodde jag skulle spy. Så jag blundade och tänkte att om jag somnar så går det säkert över. Jag trodde fel. När jag sedan vaknade kunde jag inte hålla mig längre. Magen vände sig ut och in på mig, så mamma var tvungen att stanna vid kanten av motorvägen. Detta var bara det första tecknet. Efter mycket torkande hit och dit så satte vi oss i alla fall i bilen igen, och jag kan ju säga att jag såg inte fram emot ungefär 6 timmar till i bilen.
Ett tag senare kände jag mig bättre, så vi stannade till för att äta lunch. Någon timme senare vände sig magen på mig igen, och även denna gång kom lunchen upp. Som tur är utanför bilen den här gången.
Mamma var mycket misstänksam och fundersam över vad det kunde ha varit som orsakade att jag plötligt spydde. Så hon ringde till ungdomsmottagningen för att boka en tid till mig, så jag kunde gå och testa mig. Bara för säkerhetens skull. Så vi kunde utesluta saker och ting.
Några dagar senare gick jag dit. Inte speciellt nervös eftersom jag varit där några gånger förut. Det var många tjejer som satt i väntrummet, men även några killar. Plötsligt slog tanken mig, att om några minuter vet ingen här vad som kommer hända mig. Ingen vet om jag kommer gå ut här i från med mitt liv i behåll och fortsätta det som vanligt.
Det blev min tur, och jag gjorde testet. Min magkänsla kändes inte bra, men jag lugnade ner mig lite när den snälla barnmorskan pratade med mig.
Efter några minuter gick hon fram till handfatet där testet låg. Hon kollade på det och vände sig sedan mot mig.

Hennes blick sa mer än 1000 ord. Den borrade och svetsade sig fast i mig med en känsla av medlidande och smärta.

Klumpen i min mage växte sig enorm och det blev alldeles svart framför ögonen på mig, och jag ville helst av allt bara lägga mig på golvet och dö. Pang bom. Försvinna från jorden, universum, rymden. Sluta existera.
Testet var positivt. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag har alltid sagt i hela mitt liv att om jag någonsin blir gravid ska jag aldrig göra en abort, någonsin. För det är faktiskt ett liv man bär på, ett liv som är en liten del av mig, och en liten del av den man förhoppningsvis älskar eller i alla fall gillar väldigt mycket.
När jag gick ut från ungdomsmottagningen med tårar i ögonen visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Satte mig där det var som flest människor och bara stirrade ut i toma intet.
Försökte sedan att få tag på pappan. (Jag kallar honom det för att slippa namn). Efter många om och men från hans sida så fick jag äntligen ett okej till att träffa honom. Han hade altid varit motsträvig till att träffa mig, på grund av sin rädsla för vad som kunde hända. Och för vad som nu verkligen hände.
En del två kommer inom kort då jag känner att det blir lite mycket att skriva på en gång. Och kanske lite mycket att ta in? Så håll utkik!
/Amanda

My cutiepie!

Lägger upp bilder senare från när jag var i stallet idag. Mamma fick till några riktigt fina bilder. Kanske kommer en film upp också, vi får väl se ;)
/Amanda

Sex

Idag hade vi temadag.
Med temat sex och samlevnad!!!
Shit vad spännande!
Det var faktiskt inte så jättekul för de första föreläsarna sa typ samma saker och den sista var långtråkig.
Men det var skönt med en liten paus från det vanliga skolarbetet.
Imorgon är det ju sista dagen inför lov :).
Och ikväll är det Göta lejon som gäller.
/Mikkan

JCS

Nu sitter jag på bussen på väg hem från världens bästa Linda!
Vi var ute och gick i en timme.
Pratade som fasen och skrattade en hel del. Var hur skönt som helst att både röra på sig och att dela med sig av alla tankar och känslor.
Min fina vän <3.
Vi gick precis i solnedgången så det var fina färger som speglades överallt men det var svinkallt.
Kände inte mina lår efter vändan och fastän vi höll ett ganska bra tempo så frös jag fortfarande när vi gick in.
Sen började det så klart svida som fan på låren när de "tinades upp".
Men det var det värt.
Och imorgon ska jag Linda och Marlene gå på Jesus christ superstar på Göta lejon.
Ska bli awesome!
/Mikkan

Här ser ni min snygga utstyrsel, brorsans jacks as usual.
Och jag ser helt mobbad ut, jag vet.
Tänderna ser gula ut också i solen, härliga tider!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3297488/images/2012/pic_196813685.jpg" class="image">

Dagens träning

Har precis varit ute och sprungit ungefär 6 km. Idag kändes allt faktiskt väldigt bra förutom att jag som vanligt hade lite håll. Flåset var perfekt och det kändes inte tungt i benen. Jag var ute i ungefär 36 minuter och nu när jag kom hem har jag gjort situps, rygglyft, armhävningar och rumplyft, haha. Men det känns bra att få ha arbetat igenom kroppen lite!
/Amanda

Svar på kommentar

Eleni om "Något som betyder mycket för mig":
Vem var pappan till barnet?

Svar: För att visa respekt mot honom så tänker jag inte dela med mig av några namn här. Men är du nyfiken på en mer detaljerad beskrivning om vad som hänt och vad jag gått igenom så får du gärna kommentera så kanske jag gör ett inlägg om det! :)
/Amanda

Rock for moc

Känns pisstråkigt att alla föreställningar och allt är över nu.
Längtar tillbaks till förra veckan.
Jag gör så för mycket..
Fy man ska ju leva i nuet.
Det är jag inte bra på så istället blickar jag framåt mot sommaren och festival med gänget.
Weey.
Idag gjorde jag prov i sällskap.
Tycker att det gick rätt bra.
Blir så osäker bara när alla sitter kvar så länge, jag förstår inte vad alla har att skriva. På vissa frågor är det inte ens långa svar som behövs och då skriver jag inte heller mer än det som behövs.
Jaja jag gick iallafall när JAG var klar, kan ju inte sitta hela timmen bara för att.
Nu ska jag hem.
/Mikkan

Barberiniritt

Gick super på ridningen idag, började med att jag sadlade elakingen halvt. La på sadeln och skulle fixa men Nähä Då kommer nån annan och spänner sadeljorden snällt. Fast nej tack.
Aja jag är ändå stolt att jag la på sadeln.
Plutten så söt när öronen väl är framåt.
Fast de ligger ju oftast bakåt...
Vi hade öppna, mycket enklare att förstå än sluta.
När man väl vet hur hästen ska gå tycker jag inte att det är så svårt.
Det gick jättebra och han gick hur fint som helst. Det enda jag måste tänka på är hållningen (alltid) och att inte tappa handställningen. Typ.
Barberini <3.
/Mikkan

Min princessa

När mamma kommit hem med Tyra gick vi på en rask promenad i 40 minuter. Hon var jätte duktig idag så hon fick springa lös den största delen. Hon höll på att hoppa i vattnet efter några ankor men lyssnade när jag sa till henne! Sedan gjorde vi lite sökövningar med pinnar.
Nu ska jag kolla på Maria Wern och sedan blir det sängen!
/Amanda

Något som betyder mycket för mig.

Något som betyder mycket för mig är mina piercingar som jag gjorde i Turkiet i sommras. Till minne av det barn jag egentligen skulle fått. Men på grund av för lite tid och press från andra, valde jag att inte leva med det. Det är det största misstag jag någonsin gjort och någonsin kommer att göra i hela mitt liv. Jag kommer för alltid, varje dag och varje minut att leva men ångesten om att jag dödat någon jag älskar.
Så därför valde jag att göra dom här, som något fint som tillhör mig. Precis som mitt barn.
/Amanda

Min favorit kissekatt.

/Amanda

Långpromenad+träning med Tyra

Tog som sagt en lång och skön promenad med Tyra efter att jag tagit min sena frukost. Först gick vi i skogen och jag gjorde mycket övningar så som att jag gömde mig, sprang iväg eller bara stannade. Så att Tyra skulle känna att hon måste ha koll på mig! Jag gjorde även sökövningar med godis i träd.
När vi kom ut på ängarna så var det en annan Border collie där som också gjorde sökövningar! Fast med pinnar och bollar som låg utspridda på ängen. Jag tyckte det såg ut som en bra övning så den ska jag testa på Tyra någon dag. Vi stannade och pratade med dom ett tag innan vi gick vidare och gjorde våran egen övning/träning på ängen.
Jag tränade mycket på att hon skulle stanna och komma hit. Plus att hon skulle vara lyhörd på vad det var jag egentligen sa till henne.
Här kommer några övningar jag gjorde:
*Stanna. Jag går iväg 20-30 meter. Pratar med henne, hon ska fortfarande sitta kvar. Sedan ger jag ett varsågod och kastar pinnen som belöning åt samma håll hon springer.
*Fot. Stanna. Jag går iväg 15-20 meter. Inkallning. Efter ca 5-10 meter - stanna. Inkallning. Efter ca 5-10 meter stanna igen innan jag kastar pinnen som belöning.
Man kan också variera den övningen genom att låta henne komma in hela vägen på inkallning. Alltså komma fot och sedan kasta pinnen. Ett annat alternativ är att hon ska ligga vid foten, och sedan vid varje stanna så ska hon ligga ner innan man gör en inkallning igen.
Hon var jätte duktigt! Är riktigt nöjd med henne idag. Hon verkade tycka det var väldigt roligt och det tyckte jag med! Så det här ska vi fortsätta med att träna mycket mer.
Sedan på vägen hem träffade vi Malin, som jobbar på hunddagiset jag gjorde min praktik på förut. Tyras syster Maja går också på det dagiset så hon tyckte det var kul att få träffa min lilla Tyra och se likheter mellan dom!
/Amanda

Godmorgon

Gick upp kvart i sju imorse för att gå och dela ut reklam. Mitt nya jobb! Nu sitter jag äntligen och dricker en god, välförtjänt smoothie. Systemet dom har är helt puckat? Så när mamma kommer hem ska vi gå ut och fixa det sista som jag inte fattade ett skit av..
Om en stund blir det en promenad med Tyra i solen istället!
/Amanda

RSS 2.0