Isbit!

Kom precis hem och är helt genomfrusen efter en hel dag ute med hundarna i typ -9 grader. Så satte mig framför tvn med varmchocklad och ostmackor. Så jäkla gott! Och om en liten stund kommer mamma och skjutsar upp mig till stallet, ut i kylan igen bara! Tänkte rida ett pass på ängen med honom idag. Skriver om ridpasset senare!

/Amanda

 

Världens finaste häst

Amadeus är en av dom roligaste hästarna jag ridit! Han kan verkligen ALLT, passage, piaff, galoppiruetter med mera. Han har tävlat både dressyr och hoppning på elit nivå. Han är en klippa hela tiden fast oftast är han så sjukt pigg! Men det är bara för att han vill jobba så mycket hela tiden. Men tyvärr så ska Ida som har honom sälja honom då hon inte tycker att det har klickat mellan dom. Det tråkiga är att jag tycker det klickat mellan mig och Amadeus! Vill köpa honom men tror inte pappa är så villig att lägga sina pengar på det tyvärr.. Men hästen har ett hjärta av guld och kommer alltid ha en liten plats i mitt hjärta!

/Amanda

 

Knarr

Väntar på att klockan ska gå så att jag kan gå ut till min buss.
Satte på mig skor och hela baletten och kom sedan på att det var för tidigt att gå ut. Så nu sitter jag här.
Skorna är jättebra och varna kängor men de knarrar och det är jättepinsamt när man går runt inomhus och det är helt tyst. Knarr knarr knarr. Utomhus hörs det inte.
Är så otroligt jeffla trött men det får väl gå an ändå!
Idag efter praktiken ska jag dra iväg till sångrupppen och sjunga lite Jesus.
Hejsvejs
/Mikaela

Banan e gott!

Kylan är häääär

Nu sitter jag i bilen på väg hem från stallet. Idag hade vi hoppning och jag fick den segaste hästen som ingen gillar. Kändes som största förolämpningen men det var för att "jag är så osäker i hoppningen och behöver öva på balansen på en trygg häst"
Så blir det när man "skolkade" från hopplektionerna när man var liten..

Idag hade jag min första PRAO-dag på Hundcentret. Det var kul och mysigt. Fick veta att jag måste vara där på sportlovet också eftersom jag bytte och vi ska få betyg.

Nu ska jag hem och äta å värma fossingarna, mina tår är som isbitar trots att jag istället för ridstövlar valde skorna med raggsockor i..
Det är riktigt kallt nu!

/Mikaela

Lillprinsen min!

Slut på innebandy

Nu ska jag och mamma snart åka till hallen där mitt lag tränar innebandy. Det är nämligen så att jag tänker sluta där på grund av att en viss tränare har förändrat hela lagets inställning och attityd. Från att vi bara har haft så kallade "uppåt puffar" (när vi bara är positiva mot varandra) till att han bara skriker och trycker ner en med en sjukt arg och negativ inställning. Tycker verkligen inte om sånna människor! Så därför ska jag med hjälp av mamma berätta exakt vad jag känner och varför jag slutar. Tycker det är väldigt synd för egentligen tycker jag innebandy är sjukt kul! Men men.. sånt är livet.
/Amanda
Haha såhär såg jag ut som innebandyspelare!

Amanda

En härlig start på dagen med mitt hjärta!

 

/Amanda

 

Sol.

Kom nyss in från en härlig promenad i solen med Tyra och Mikkan! Vi busade massor och sen gjorde vi lite sökövningar och balansövningar på stockar och stenar. Snart kommer mamma hem också och då ska vi åka till hundängen och öva inkallning med visselpipan bland annat. Skriver mer om det sen!

Amanda

Presentation Amanda

Jag heter då alltså Amanda, är 16 år och som Mikkan skrev går jag på Djurgymnasiet i liljeholmen med inriktning på djursjukvård. Jag trivs verkligen där och undervisningen är grym! Kan också berätta att jag faktiskt träffade min pojkvän där för några månader sen. Fast han går i en annan klass då. Han är verkligen världens finaste och jag är för en gångs skull lycklig!

Men om vi inte ska prata skola nu då! På fritiden är jag mycket med min hund Tyra. Hon är 13 månader och en blandras, 75% Border Collie 12,5% Labrador och 12,5% Golden retriver. Småtränar bara med henne just nu men i vår ska det bli ändring på det! Ska gå en vallkurs med henne och förhoppningsvis också fortsätta valla med henne efter det. Sen ska jag försöka gå en apporteringskurs eller någon lydnadskurs också!
Jag är också ganska ofta i stallet där jag är medryttare på en Knabstrupper som är 14 år och heter Amadeus. Han är verkligen en sjukt fin häst och har tävlat både i dressyr och hoppning på elit nivå! Utöver alla djur jag umgås med så är jag med mina fina vänner och jag älskar även att träna, så som löpning och styrka.
Som person är jag nog oftast ganska glad och positiv, åtminstonde utåt sett. Jag är en tjej med mycket åsikter och blandar ofta in mina känslor i saker och ting. Jag är en sån människa som brinner för att "förändra"- ute i världen, i mitt sociala liv och inte minst hos djur som har det dåligt.
Efter skolan hade jag tänkt mig att direkt gå ut i arbetslivet och helst jobba på en djurklinik, eller det jag mest skulle vilja göra är att ta hand om problem hundar då det är ett brinnande intresse. Senare i livet hade jag tänkt att plugga upp mina betyg och sen ska jag söka till polishögskolan! Polis är något jag absolut kommer att bli, har velat bli det enda sen jag var 10 år och jag tänker fortsätta att hålla det målet jag satt upp för mig själv!
Min Tyra!

Hellooooooo!

Hejsan svejsan!
Nu ska vi försöka med att blogga ihop då!
Vi som skriver heter Amanda och Mikaela och går 1an på Djurgymnasiet världens bästa skola!
Vi hade tänkt att göra en varsin presentation senare om oss själva.
I bloggen får ni höra om våra jävligt intressanta liv och tankar. Läs förfasen.
Puss

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0